Generatoare curent

Un generator curent este un dispozitiv care generează energie electrică din energie mecanică, de obicei, prin intermediul inducție electromagnetică. Inducție electromagnetică funcționează prin mutarea cu forța o buclă din sârmă (un rotor) în jurul valorii de un bar staționară (un stator) care oferă un câmp electric, fie printr-o permanentă magnet sau un electromagnet. Dupa Legea lui Faraday, aceasta induce un curent în rotor, care poate fi folosit pentru a mașinilor de alimentare sau baterii de încărcare. Posibile surse de energie mecanică include motoarele cu abur, apa care intră printr-o turbina sau roată, un motor cu combustie internă, o manivelă, o turbină eoliană, aer comprimat, energie solară, și multe altele. generator electric este temelia societății noastre electrice moderne Dacă generatoare electrice au fost să înceteze de operare,. deci ar fi cea mai mare parte a economiei.

Generatorul electric (generator curent) a fost inventat de catre inventatorul maghiar și Anyos inginer Jedlik cândva între 1827 și 1830 Jedlik inventat generatorul, un dinam simplu, cu cel puțin șase ani înainte de Warner von Siemens în Germania și în Marea Britanie Charles Wheatstone, ale căror nume sunt de obicei asociate. cu inventia dispozitivului Deși generatorul electric a fost inventat în jurul valorii de 1830, nu ar fi până la locul de muncă de pionierat Nikola Tesla pe rotație câmpuri magnetice în jurul valorii de 1882, care generatoarele ar deveni potrivită pentru utilizarea industrială. electrificarea Statelor Unite. au avut loc în anii 1890, ajutând cauza a doua revoluție industrială, cu care energia electrică este puternic asociat.
Astăzi, există generatoare electrice de toate dimensiunile imaginabile, 3-6 generatoare watt la lumini de biciclete electrice la generatoare hidroelectrice din Barajul celor Trei Defilee din China, care va furniza 22.5 gigawati de energie atunci când acestea sunt complet instalate în 2012. Curent producția mondială de energie electrică este de aproximativ 20.000 de terawatt-oră, cu aproximativ 66%, generată prin termică (arderea combustibililor fosili), 16% prin hidro, 15% prin nucleară, și 2% prin energii regenerabile, cum ar fi energia eoliană sau solară. pentru protecția mediului și din motive de sănătate, eforturile la nivel mondial sunt în curs de desfășurare pentru a extinde producția electrice de la hidro, nucleară, precum și din surse regenerabile și a producției contractului electrice din surse de combustibili fosili.

Leave a Reply